Sophie de Boer

Channeling my inner rebel met Wahoo

02 mei 2018

 

 
Wahoo gaat prima op in m´n interieur

#Wahooligan

Eén ding is zeker: er is niks zo motiverend als een nieuwe samenwerking, vooral na een blessure. Mensen die vertrouwen in je hebben en blijven hebben. Na circa 3 maanden rust zit ik weer op de fiets, finally. Een volledige update over m’n herstel komt binnenkort. Ik zal het nu vooral hebben over Wahoo. Want ik ben tegenwoordig een Wahooligan – ofzoiets.

Ik rijd in ieder geval sinds een week rond met de Elemnt Bolt. En deze winter zul je me zien warm rijden op een Wahoo KICKR.
In de afgelopen jaren heb ik vanalles mogen testen, Polar, Garmin, Pioneer. Alle merken werken in principe prima als het gaat om het uitlezen van vermogen,de  snelheid, de hartslag etc. Eén ding dat wel essentieel verschilt, is het gebruikersgemak. Ik was oprecht verrast door de eenvoud van het instellen en bedienen van het kastje (kan ook aan mij liggen, geduld van een 2-jarige). Je stelt de Wahoo in via je telefoon en na circa 5 minuten had ik alle instellingen ingesteld, de sensoren gekoppeld (ik rijd met een SRAM Quarq vermogenssysteem en dat is dus compatible) en dit doe je allemaal via je telefoon. Je kunt verschillende schermen instellen met gegevens, makkelijk als je blokken moet (eh wil) trainen en alleen hartslag, ronde tijd, vermogen ronde etc. wil zien. GPS heb ik nog niet getest maar ik wil binnenkort even een nieuwe route van Strava downloaden en dan in de Elemnt Bolt zetten. En daarna kun je dus trainen!

Wel was de grootte van de Elemnt Bolt even wennen. Ik heb hiervoor met de Garmin Edge 1000 gereden en die was een stuk groter. Heb regelmatig reacties gekregen zoals Soph, did you bring your laptop today of Kun je er ook mee op FB?! – maar ik vond t eigenlijk wel fijn zo’n groot kastje. De Elemnt Bolt is dus een stuk kleiner. Wel aerodynamisch ha. De grotere variant van de Elemnt Bolt is de Elemnt trouwens, werkt hetzelfde maar dan groter. De hartslagmeter werkt zowel met bluetooth als ANT + en dat is wel heel fijn. Wahoo heeft namelijk (nog) geen trainingshorloge uitgebracht, dus tijdens crosswedstrijden zal ik voorlopig mijn Polar horloge (bluetooth) gebruiken. Ik rijd vrijwel nooit met een kastje tijdens de wedstrijd i.v.m. fietswissel. Scheelt weer een extra hartslagmeter inpakken ;-). En nog een laatste pluspunt in deze lofzang, het kastje kan niet kapot. Ik weet niet hoe maar meestal laat ik m’n kastje wel zo’n twee keer per week vallen en met een scherm dat kan barsten is de levensduur niet erg lang….

Sophie

 

Elemnt Bolt is gelukkig niet van suiker

 

Back to overview