Sophie de Boer

Einde niet gehaald in Gieten

14 oktober 2018

Een wedstrijd op Nederlandse bodem is op internationaal niveau toch al snel min of meer een thuiswedstrijd. Daarmee is de Superprestige Gieten voor Sophie toch altijd een bijzondere wedstrijd. Zondag stond hij weer op het programma, maar ditmaal was het voor haar een minder groot succes. Ze haalde de finish niet. “Helaas blijk ik toch wat meer last te hebben van de jet-leg na Amerika, dan ik aanvankelijk dacht”, aldus Sophie.

Vorige week reed Sophie nog in Rose en hoopte ze dat het daarna beter zou gaan. “Maar in plaats daarvan ging ik me deze week vooral slechter voelen”, zo vertelt ze. “De hele week merkte ik het op de fiets al. Telkens als ik een uurtje los ging fietsen voelde ik me slecht. Ik kwam niet vooruit. Gisteren werd het iets beter en besloot ik om wel te starten, maar ik denk dat dat wat optimistisch geweest is.”

Honderd procent worden
Sophie verliet na een aantal ronden dus de wedstrijd in Gieter. “De conditie is er wel. Dat is het probleem niet. Ik merk nu alleen dat ik super gevoelig ben. Daarom zal ik nu weer even goed moeten rusten. De ontspanning zoeken en mijn lichaam de tijd geven om weer honderd procent te worden.”

Foto: Sportfoto.nl

Back to overview