Sophie de Boer

Gestreden om podium in Iowa City

30 september 2018

Een week na haar eerste World Cup wedstrijd in Waterloo, reed Sophie zaterdag opnieuw op Amerikaanse bodem. In Iowa City stond de tweede wedstrijd om het wereldbekerklassement gepland en die verliep voor haar zeer goed. Ze eindigde als vierde. “Hier ben ik heel tevreden over. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik nu alweer voor het podium mee kon doen. Dit was ook opnieuw een stuk beter dan vorige week.”

Sophie zat direct goed in de wedstrijd. “Ik voelde me heel goed”, vertelt ze. “Mijn start was ook goed en ik reed het grootste deel van de wedstrijd met Marianne Vos en Evie Richards op de plaatsen twee, drie en vier. Zoals gezegd voelde ik me sterk, maar ik zat wel aardig op mijn max te rijden qua hart- en longsysteem. Dat is nog wel iets waar ik weer aan moet wennen.”

Waar de Amerikaanse Kaitlin Keough vooruit was en naar de winst reed, bleef Sophie om de tweede plek strijden. “In de laatste ronde reed Marianne een klein beetje weg, maar ze ging in de afdaling onderuit, waardoor ik er voorbij kon. Op dat moment kwam ook Evie plots terug en zij ging er bij het lopen vol gas langs.”

Maximaal
Het werd dus spannend in de slotronde. “Het laatste stuk kwam Marianne tot op een paar meter achter ons. Toen ik met Evie aan het rennen was ging ik echt maximaal voor de tweede plek. Dat bleek er net iets over te zijn, want ik moest overgeven. Daardoor moest ik ook echt even een stukje mijn benen stilhouden en toen kwam Marianne er weer langs. Dat was jammer, omdat ik nog wel aardige frisse benen had voor een goede sprint, maar ik ging over de limiet.”

Zware arbeid
Toch kon Sophie na afloop dus eigenlijk alleen maar positief zijn. “Dit is top. In twee weken tijd heb ik hier echt een goed gevoel gekregen. Ik denk dat dit ook wel bewijst dat ik echt nog even moest rusten van de zware arbeid van de afgelopen weken. Ik heb hier in Amerika bewust ook vrij weinig getraind. Ik ben nu zeker benieuwd naar hoe het volgende week gaat, als we weer in Europa rijden.”

Back to overview