Sophie de Boer

Goed begin in World Cup

23 september 2018

Met een twaalfde plaats als resultaat, is Sophie redelijk goed aan het World Cup seizoen begonnen. Althans, redelijk als je puur daarnaar kijkt. Er had namelijk nog meer ingezeten, als ze zondag geen lekke band had gekregen in het Amerikaanse Waterloo. “Zonder die lekke band was ik denk ik in de top acht gefinisht”, zo laat ze weten. Gezien het sterkere deelnemersveld ten opzichte van een week terug, levert dat een heel goed gevoel op. “Dit is gewoon een goed begin van het seizoen.”

“Ik kon vanaf positie vijftien ook opschuiven naar de zesde plek”, kijkt Sophie terug op haar wedstrijd. “Helaas kreeg ik toen die lekke band. Daardoor moest ik wisselen en viel ik best wat terug. Daarna kon ik niet echt goed mijn ritme terugvinden en begon ik fouten te maken. Ik werd dus twaalfde, maar zonder die lekke band was dat anders geweest. Het gevoel was in ieder geval veel beter! Ik heb nog wel wat crossen en zelfvertrouwen nodig merk ik, maar dat komt wel. Er zit in ieder geval al heel veel progressie in, in een week tijd.”

Komende zaterdag staat in Iowa City de tweede cross om het World Cup klassement gepland. Daarna komt Sophie weer naar Europa.

Back to overview