Sophie de Boer

Goede cross laten zien in Pontchateau

20 januari 2019

Bij de World Cup veldrit in Pontchateau heeft Sophie zondag een goede wedstrijd kunnen rijden. Voor het eerst sinds de wedstrijd in Iowa, eind september, leek ze zelfs weer in de top tien van een cross om het wereldbekerklassement te eindigen. Dat lukte door pech uiteindelijk net niet, na een mooie inhaalslag. In Frankrijk finishte Sophie op de twaalfde plaats. De zege ging naar Marianne Vos, die daarmee een compleet Nederlands podium aanvoerde.

Door een gebrek aan punten moet Sophie nog altijd wat verder naar achteren starten. Daarbij toonde ze zich nadrukkelijk in Pontchateau. “Ik kwam denk ik ongeveer vanaf de 25e plaats in de wedstrijd, maar reed steeds verder naar voren”, kijkt Sophie terug. Op die manier haalde ze steeds meer rensters in, waarbij ze in de slotrondes ook een drietal achterhaalde dat reed vanaf de negende plaats in de wedstrijd.

Er leek voor Sophie vervolgens nog meer in te zitten, maar dat gebeurde niet. “Ik was op weg naar de achtste plaatst, maar reed halverwege de laatste ronde lek. Daardoor werd ik helaas nog weer ingehaald door drie meiden. Dat was heel jammer. Terugkijkend ben ik echter wel heel blij met de benen. Dit was echt een goede cross.”

Volgende week wordt in Hoogerheide de laatste World Cup wedstrijd van het seizoen verreden.

Foto: Sportfoto.nl

Back to overview