Kans op zege verkeken na val in finale Lille

04-02-2017

Ze deed mee om de zege en nam in de slotronde het initiatief, maar uiteindelijk stond Sophie zaterdag met lege handen aan het einde van de Krawatencross Lille. In de slotronde schoof ze, terwijl ze aan kop reed van een leidend viertal, onderuit op een modderige ondergrond. Daardoor moest Sophie toezien hoe landgenote Maud Kaptheijns, wereldkampioene Sanne Cant en oud-ploeggenote Laura Verdonschot bij haar wegreden en uiteindelijk in die volgorde finishten. Sophie haalde nog wel de vierde plaats binnen.

“Het rondje was wat anders dan voorgaande jaren”, kijkt Sophie terug op de cross. “Mooier, vond ik. Met veel zand en het was technisch. Op een gegeven moment trok Sanne even door en toen waren we samen weg. Maar we bleven een beetje naar elkaar kijken. Ik had verwacht dat ze nog wel wat zou proberen, maar ze bleef in het wiel zitten. Toen heb ik gewoon gereden. Niet volle bak, maar wel op tempo.”

Verdonschot en Kaptheijns konden zo de aansluiting weer maken. “Op dat moment had ik wel het idee dat ik de sterkste was. En dat ik dus de sprint kon winnen. Maar ja, dan moet je niet onderuitgaan, haha. Ik wil het seizoen heel graag nog afsluiten met een overwinning en die zege zat er vandaag gewoon dik in. Dat is jammer. Maar ik blijf gemotiveerd voor de komende wedstrijden. Het is fijn om te weten dat de conditie nog in orde is. Ik kijk uit naar morgen, een echte modder cross.”