Kansloos voor zege na lekke band in finale

18-12-2016

nieuws-2016-2017-world-cupEen lekke band heeft Sophie zondag misschien wel de zege gekost in de World Cup Namur. In de finale van de wedstrijd streed ze met de Tsjechische Katerina Nash om de overwinning. Helaas kreeg Sophie halverwege de laatste ronde echter een lekke achterband. Daardoor moest ze Nash laten gaan, die de winst greep, en reed ook Eva Lechner uit Italiƫ haar nog voorbij. Het lukte nog wel om de derde plek veilig te stellen. Daarmee deed Sophie uitstekende zaken voor het World Cup klassement waarin ze leidster is.

Het was het dagje wel voor Sophie. “Twee lekke banden en ook nog gevallen”, vertelt ze na afloop. “En dat terwijl ik goed begon. Ik had een goede start en ging achter Lechner aan. Daarbij keken we in de eerste ronde een beetje naar elkaar, waarna ik na de klim de kop overnam. Maar op dat moment reed ik, gelukkig redelijk dichtbij de post, voor de eerste keer lek. Nash en Lechner hadden een voorsprong op me, maar ik kon al vrij snel van plek vijf naar drie rijden.”

Vervolgens reed ook Lechner lek. “Daarop schoof ik door naar plek twee en in de vierde ronde kwam ik bij Nash. Mijn bedoeling was om haar in te halen, maar ze stuurde plots vol naar rechts, waarbij we allebei in de hekken vielen. Echt heel raar en onze fietsen zaten in elkaar. Gelukkig konden we verder, met nog twee ronden te gaan. Ik voelde me nog altijd goed.”

De finale brak aan en Sophie alle kansen nog. “Bij de laatste passage op de steile wand reden we nog samen, maar vervolgens reed ik weer lek. Met een lekke band moest ik afdalen en vervolgens ook de laatste klim op, waar Lechner me weer inhaalde. Ik ben blij dat ik Arzuffi nog wel voor kon blijven, omdat de voorsprong redelijk groot was. Het is bovenal fijn dat ik nog steeds eerste sta en een ruime voorsprong op Cant heb.”