Sophie de Boer

Negende plaats in World Cup Hoogerheide

27 januari 2019

In de Grote Prijs Adrie van der Poel in Hoogerheide is Sophie zondag als negende gefinisht. Daarmee wist ze voor de eerste keer sinds de cross in het Amerikaanse Iowa, eind september, weer in de top-10 van een World Cup wedstrijd te finishen. Op een zeer modderige omloop ging de overwinning naar Lucinda Brand. Sophie moest door een gebrek aan punten opnieuw vrij ver van achteren starten en dook zo rond de veertigste plek het veld in. Ze wist echter steeds verder naar voren te rijden.

“Mijn start was echt matig, maar daar kon ik helaas ook niet wat aan doen”, keek Sophie na afloop terug op haar wedstrijd. “Ik kon er nergens langs komen en in de vierde bocht vielen we. Daarbij reed ook nog eens iemand op mijn fiets, waardoor mijn zadel compleet scheef stond. Ik kon er gelukkig nog wel mee fietsen, maar niet hard. Het lukte de eerste driekwart ronde dan ook niet om op te schuiven, waardoor ik zo rond de vijfentwintigste positie bleef rijden.”

Een fietswissel bracht uitkomst. “Gelukkig ging het na de wissel wel weer. Ik voelde me goed, hoewel ik wel heel veel last van mijn luchtwegen had en super benauwd was. Het is jammer van die start en eerste ronde, maar ik ben blij dat ik eindelijk weer in de top-10 zit. Dat is ook goed voor de punten. Ik ben dan ook zeker tevreden. Het is alleen jammer dat ik nog steeds niet echt van voren mee kan doen, omdat ik van zover terug moet komen.”

Volgende week worden in het Deense Bogense de wereldkampioenschappen veldrijden verreden.

Foto: Sportfoto.nl

Back to overview