Sophie de Boer

NK prima tussenstop in stap naar beter

13 januari 2019

In Huijbergen is Sophie zondag vijfde geworden bij de Nederlandse kampioenschappen veldrijden. Op Brabants grondgebied ging het goud naar titelverdedigster Lucinda Brand. “Het was prima, maar ik had geen super goede benen”, kijkt Sophie terug. “Ik had gehoopt dat ik iets beter hersteld zou zijn van de training. Het is nog een beetje zoeken naar het vinden van een balans tussen trainen en het rijden van wedstrijden.”

Sophie werkt eraan om beetje bij beetje weer naar een hoger niveau te gaan. “In de afgelopen weken heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk omvang te maken, waar dat mogelijk is. Daarbij keek ik dan iets minder naar de uitslag in de wedstrijd. Vandaag wilde ik graag uitgerust en fris zijn, maar dat was ik nog niet helemaal. Ik had gehoopt langer voorin mee te kunnen, maar dat zat er dus niet in.”

Nu kijkt Sophie weer verder. “We gaan even goed overleggen wat ik in de komende weken ga trainen om richting de WK wel weer heel fris te zijn. Dan kun je net altijd wat meer en dieper gaan. Verder probeer ik er gewoon het beste van te maken en nog zoveel mogelijk te groeien dit seizoen. Gelukkig ben ik wel weer fit, maar ik moet dus wel aan mijn trainingsachterstand werken.”

Back to overview