Sophie de Boer

Onderdeel van teamzege op NK

30 juni 2019

Met haar ploeggenotes van Parkhotel Valkenburg heeft Sophie er zaterdag een groot aandeel in gehad dat Lorena Wiebes Nederlands kampioene wielrennen kon worden. In Ede maakte Wiebes het werk van de ploeg af, nadat zij met zijn allen een zeer sterke kopgroep wisten terug te pakken. “We zijn echt heel blij”, aldus Sophie. “Dit is ook echt leuk voor die jonge meiden. Het is echt fijn dat je er zo hard voor werkt en het dan lukt.”

Het warme weer had in Gelderland absoluut zijn invloed op de koers. “Ik vond het wel heel warm en had ook echt last van de hitte”, kijkt Sophie terug. “Maar het ging wel goed. Op een gegeven moment reed ik echter lek en het duurde heel lang om terug te komen. Dat kost heel veel energie. Ik zat al een paar keer op mijn tandvlees achter de auto, dat ik dacht, oei. Toen ik weer aansloot was die sterke kopgroep al weggereden.”

Zonder een Parkhotel Valkenburg renster in de kopgroep, moest er wel achtervolgd worden door het team. “Het duurde best lang voor ik van voren zat. We hebben alles gegeven. Het was zo warm dat ik op momenten het gevoel dat ik stilstond, maar we konden het verschil met de kopgroep mooi gelijk houden. Ik sloeg zelf één keer een beurt over. Daarna kon ik wat langere beurten maken.”

Vol vertrouwen
Voor de toeschouwers leek het er een tijd op dat de kopgroep vooruit zou blijven, want heel lang bleef de voorsprong vrijwel gelijk. Sophie: “We waren vol vertrouwen dat als het dicht zou gaan, Lorena zou winnen. Maar je wilt het ook niet te vroeg dichtrijden, want dan komen er weer aanvallen. Toen het 20 seconden was, dachten we ze bij 10 seconden wel zouden springen, maar toen ging het gat ook dicht. Toen was onze trein ook weg. Lorena maakte het daarna heel mooi af.”

Foto: Sportfoto.nl

Back to overview