Sophie de Boer

Ook in top-10 WK na inhaalrace

02 februari 2019

Bij de wereldkampioenschappen veldrijden in het Deense Bogense, is Sophie zaterdag als negende gefinisht. Opnieuw moest ze, door een gebrek aan punten, in het achterveld van start gaan. Dat zorgde ervoor dat ze in een slechte positie het veld in dook na de startrook. Gedurende de cross wist Sophie echter steeds verder naar voren te rijden en dus zelfs nog negende te worden. De Belgische Sanne Cant prolongeerde haar wereldtitel.

“Net als in de voorgaande twee weken blijft de start een wat lastig verhaal”, vertelt Sophie, nadat ze weer is opgewarmd van de cross onder koude omstandigheden, die aan de kust werd verreden. “We reden hier op een ontzettend snelle ronde, dus ik dacht wel even; wow, ik ga hier nooit kunnen inhalen.”

Meer power
Dat bleek verkeerd gedacht. “Nadat ik ongeveer twee-derde van de eerste ronde achter de rug had, merkte ik dat ik echt meer power had op de rechte stukken. Daar ging ik dan ook maximaal en ik kon gelukkig goed inhalen. Uiteindelijk resulteerde dat in een negende plaats, waar ik blij mee ben en wat denk ik het maximaal haalbare was, gezien de startplek en snelle omloop. Ik heb ook oprecht genoten vandaag. Daarbij stijg ik door de klassering denk ik ook een plek of tien op de ranking.”

Foto: Sportfoto.nl

Back to overview