Sophie de Boer

Ook in veldritten voor Team Parkhotel Valkenburg

20 december 2018

Sophie komt vanaf 1 januari in crosswedstrijden uit voor Team Parkhotel Valkenburg. Haar tenue zal voor een groot deel gelijk zijn aan dat van de vrouwenwielerploeg, waarvoor De Boer ook een wegprogramma zal gaan rijden, maar ook haar persoonlijke sponsoren Mascot-Online en W-Cup zullen op het shirt te zien zijn. “Ik ben ontzettend blij met deze nieuwe samenwerking”, aldus De Boer. “Mijn focus blijft op het crossen liggen, maar het is fijn om te weten dat ik daarnaast ook verzekerd ben van een mooi wegprogramma in een goed team.”

In de komende periode focust De Boer zich onder meer op de Nederlandse kampioenschappen veldrijden en later de wereldkampioenschappen. “Ik ben blij dat ik daarbij qua materiaal ook samen kan blijven werken met Sram, Trek, Zipp en Bontrager”, zo zegt ze. “Helaas moet ik wel afscheid nemen van Rapha. Dat was een erg prettige samenwerking en ik vind het jammer om die te stoppen, mede ook omdat ik erg gesteld was op het tenue dat ze speciaal voor mij hebben ontworpen.”

Team Parkhotel Valkenburg is voor De Boer zeker niet onbekend. “In de afgelopen vijf jaar heb ik in de zomerperiode al met ze samengewerkt. Ik ben blij dat ze me na de afgelopen, moeilijkere, periode niet hebben laten vallen. Daar spreekt veel waardering uit en ik ben blij dat we tot deze samenwerking zijn gekomen. Onder Esra Tromp als teammanager is de ploeg in het afgelopen jaar ook echt omgevormd en gegroeid. Ze hebben een mix van jongere en oudere rensters, waar ik mezelf goed tussen zie.”

Afscheid Breepark
De Boer neemt dus afscheid van Breepark, dat haar afgelopen twee seizoenen bijstond. “Bij Breepark is gekozen om de focus meer op hun kernactiviteiten te leggen en daarin past het veldrijden niet meer. Het was voor het seizoen al duidelijk dat Breepark de sponsoring niet wilde voortzetten. Het was een mooie samenwerking met een unieke constructie van persoonlijke sponsoren, waarbij Breepark altijd de hoofdsponsor is geweest. Nu is het tijd voor iets nieuws.”

Back to overview