Sophie de Boer kan weer twee jaar vooruit

25-11-2013

Sophie de Boer hoeft zich geen zorgen meer te maken over haar toekomst, de veldrijdster uit Enschede tekende een contract voor twee jaar bij het KDL Cycling Team. Sponsor KDL zag Crélan afhaken, maar gaat met medesponsors Elco en Kalf met enkele renners – waaronder ook Micki van Empel – verder.

De Boer gaat een wegprogramma rijden bij Parkhotel Valkenburg. Tot eind decamber is zij onder contract bij Telenet-Fidea. “Ik ben er heel blij mee dat het nu rond is. Ik was al eerder met deze ploeg in gesprek, maar omdat hoofdsponsor Crélan afhaakte voor het nieuwe jaar, leek de deal niet door te gaan. Dat was voor mij op een ongelukkig moment omdat er weinig plekken meer vrij waren.”

De Boer zit vol ambitie: “Ik heb nooit het leven van een topsporter kunnen leiden, met een gericht koers- en trainingsprogramma en daarnaast ook momenten van rust. Als ik niet fiets of train, ben ik veel voor mijn studie bezig. Die heb ik deze zomer afgerond en dan zou ik heel graag de kans krijgen me eens helemaal op mijn sport te richten. Ik heb het gevoel dat er nog iets te winnen valt en heb de ambitie om ook in wereldbekerwedstrijden voor de podia mee te doen.”

Bron: Cyclingonline.nl – 25 november 2013