Sophie de Boer

Tijd voor tien dagen Giro Rosa

04 juli 2019

In Italië gaat vrijdag de Giro Rosa van start. Voor Sophie en de rest van het peloton staan dan tien zware dagen op het programma, want de editie van dit jaar is zeker een zware. Zo wordt er begonnen met een ploegentijdrit die bergop gaat, staan er meerdere ritten op het programma, wordt er onder meer bovenop de Gavia gefinisht en is er een individuele klimtijdrit. Demi Vollering, Esther van Veen, Marit Raaijmakers, Nina Buysman en Sofie de Vuyst zijn Sophie’s ploeggenotes in Italië.

“We hebben een goede ploeg met wie hier van start gaan”, kijkt Sophie vooruit. Vollering werd dit jaar onder meer al derde in Luik-Bastenaken-Luik en vijfde in de Waalse Pijl. Ze kan wellicht hoge ogen gooien in de Giro Rosa. “Maar voor Demi is het ook pas haar eerste Giro Rosa. Ook Sofie, Marit en Nina kunnen goed omhoog en als ik me goed voel ik ook, al is de Giro Rosa wel even wat anders dan veel andere koersen.”

Sophie kijkt er naar uit om aan de start te staan. “Het is heel leuk om deze koers te rijden. Ik hoop dat ik er daarbij ook beter uit ga komen, want alles staat wel in het teken van de cross. Na het NK heb ik dan ook wat rust genomen, want het is belangrijk dat je er goed in gaat. Wel sta ik aan de start met een gevoel van ‘we zien wel’. Ik hoop vooral dat het een leuke koers gaat worden. Na de Giro Rosa rijd ik La Course nog. Daarna heb ik even vakantie en dan duurt het niet lang voor de eerste crossen alweer zijn.”

De Giro Rosa is niet live op televisie te volgen. Wel zal iedere dag rond 18.30 uur een samenvatting te zien zijn op deze website.

Foto: Sportfoto.nl

Back to overview